-
NAFL же сам написал, что вбросил))
Жёлтый нейтральный. Синий нарушает выработку мелатонина, мешает фоточувствительным белкам сетчатки восстановливаться, вообще имеет стимулирующий эффект.
-
2 пользователей сказали cпасибо vladimirfo за это полезное сообщение:
winner (20.06.2017), Д.С. (19.06.2017)
-
Colors can have two distinct - and often opposite - effects. Because of the color-coding of emotions, treatment with color can either trigger the expected color-typical physiological reaction or instigate the release of a related color coded emotion or problem. Take blue light, for example. Blue light will usually have a sedative effect. However, if for example a young man had been molested by his mother when he was a toddler - and she was wearing a blue bra at the time - blue may cause sympathetic arousal (distress) in this man until the trauma is healed.
1. The optic nerve travels from the retina, past the pituitary gland via the temporal lobe to the occipital lobe of the brain. This part of the visual system is dedicated to informing the conscious part of our brain of our surroundings - without interpretation.
2.
It was discovered fairly recently, that there is an additional nerve bundle leading directly from the retina to the hypothalamus (retino-hypothalamic tract)[8]. This explains the effect of color on the ANS.
Blue stimulates the anterior hypothalamus, which harbors the main regulating part of the parasympathetic nervous system. This means that all colors in the bluish spectrum - from blue/green through blue to violet - normally have a sedating, digestion-activating, sleep-inducing effect.
Red simulates the posterior hypothalamus and therefore the sympathetic nervous system. Red provokes anger. All colors in the red spectrum - from magenta through red/orange to yellow - have a stimulating, sometimes even provocative, character.
Green mediates between both systems.
The Neurophysiology of Light, The Five Pathways
-
1 пользователь сказал cпасибо Д.С. за это полезное сообщение::
-
У нас есть длина волны. Чем она короче - тем более у нее энергии.
А цвета - интерпретация нашего мозга. И вся эта интерпретация цветов ко всему прочему имеет культурные корни.
Так что можно вести речь о длине волны в рамках видимого спектра. А не о декодируемом значении цвета.
Нам (людям) просто удобней длину волны обозначать цветом: синий, желтый - это в разы понятнее, чем 580 нм против 470 нм).
-
3 пользователей сказали cпасибо vladimirfo за это полезное сообщение:
alabaychic (19.06.2017), winner (20.06.2017), Д.С. (19.06.2017)
-
Бурый жир повышает АэП и АнП, питается лактатом
"В Наших исследованиях на спортсменах было показано, что кратковременная (1 мин) активация несократительного термогенеза за счет острого регионального холодового воздействия ведет к значительному (1,5-кратному) снижению уровня лактата в крови в условиях мышечного покоя. При напряженной мышечной работе (рамптест до достижения МПК) с помощью инфракрасной термографии мы обнаружили возрастание температуры поверхности участков тела, где чаще всего бывают расположены анклавы бурой жировой ткани."
https://cyberleninka.ru/article/n/razobschennoe-tkanevoe-dyhanie-pri-myshechnoy-rabote-poterya-effektivnosti-ili-gomeostaticheskaya-vygoda
-
3 пользователей сказали cпасибо NAFL за это полезное сообщение:
alabaychic (20.06.2017), vladimirfo (20.06.2017), Д.С. (20.06.2017)
-
-
3 пользователей сказали cпасибо Д.С. за это полезное сообщение:
alabaychic (20.06.2017), dzwalker (20.06.2017), starik45 (20.06.2017)
-
Кстати, про цинк, 3 месяца пью Цинк-L-карнозин
https://ru.iherb.com/pr/Doctor-s-Bes...ggie-Caps/2467
очень слабо тошнит даже при еде на голодный желудок;
напомню, что цинк без еды реагируется активно с соляной кислотой и образует цинк-хлор, раздражающий стенки желудка, отсюда тошнота.
https://fixyourgut.com/the-magic-bul...inc-carnosine/ - вот пост Бриссона про цинк.
Считается, что карнозин защищает от кликации белков + полезен для укрепления кишечника.
Я пока доволен и сделал своей стандартной формой цинка.
-
3 пользователей сказали cпасибо vladimirfo за это полезное сообщение:
alabaychic (20.06.2017), starik45 (20.06.2017), Д.С. (20.06.2017)
-
Пока сия концепция толком не оформлена.
Но по сумме информации, которая у меня накопилась выходит,
что у белка нет энергетической ценности для организма. Более того, его усвоение, использование и, в конце его концов, выведение - всё в сумме даёт отрицательный энергетический результат для организма.
Жаль, конечно, денег Таубса, просранных на исследование энергетической эффективности кетогенного питания, на поиски строгих доказательств метаболического преимущества кетогенной диеты.
Но как раз это было предпоследней каплей в мозаике сведений.
Хм, а сам его эксперимент был поставлен заведомо неверно. И результат был предсказуем.
Почему? Да потому что на самом-то деле окисление исходных в-в из пищи до воды, углекислого газа и прочей мочевины и креатинина - оно происходит. Но это термодинамическое явление. И в замкнутой "локальной" вселенной, естественно, измеримое.
,Но вот энергетическая ценность каждого в-ва для организма, как для биологической машины со сложными процессами превращений, транспортировки, запасания, извлечения, синтеза и разборки до составляющих, причем до разборки в разной степени разобранности - всё это работает совсем не как окисляющая "печка".
***
Т.е., если для наглядности взять холодное время года, то да, съеденный белок - он согреет, потому что будет в конце концов окислен. Или, точнее, будет окисленно количество аминокислот, эквивалентное тому, количеству, которое было съедено (и это в большой степени будут совсем не те аминокислоты, которые были съедены только что). Т.е. тепло будет произведено. Но дефицит энергии этот белок не восполнит, а создаст ещё больший дефицит.
-
3 пользователей сказали cпасибо Д.С. за это полезное сообщение:
alabaychic (20.06.2017), starik45 (20.06.2017), vladimirfo (20.06.2017)
-
Так как я сейчас работаю только с фармой, есть возможность активно поглощать знания.
Была интересная информация, что больному циррозом печени фосфоглив вытягивал показатели печени лучше эссенциале.
То есть комбо фосфотидиохолина и Глицирризиновой кислоты работало лучше фосфолипидов.
И возможна синергия.
Ценник, конечно, гуманный только при покупке с iHerb.
Экстракт корня лакрицы/солодки. DGL на iHerb.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4722619/ и вот. Глутатион был выше, а tnf-альфа меньше у алкоголиков с корнем лакрицы)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18075885 - вот почитать.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17917259 - и вот
Надо подумать, а позже попробовать.
-
2 пользователей сказали cпасибо vladimirfo за это полезное сообщение:
alabaychic (21.06.2017), Д.С. (21.06.2017)
-
This Is Everything You Need to Know About Betaine
What Is Betaine?
Betaine, also known as trimethylglycine, is an amino acid found in various foods like beets (hence the name), spinach, and quinoa.
Betaine performs two major functions in the body.
>>It acts as a methyl donor.
>>It acts as an osmolyte.
“A what and what?” I can hear you thinking, so let me explain.
Betaine is rich in a special type of group of carbon and hydrogen molecules called methyl groups.
These groups can be passed around in the body through a process called methylation, and this is a vital part of many physiological processes ranging from genetic activity to the functions of proteins and more.
Betaine has a lot of methyl groups to pass around, so it’s known as a “methyl donor.”
Betaine is also an osmolyte, which is a substance that helps balance fluid levels inside and outside cells.
This is also vitally important because fluid imbalances can cause cells to die either by shrinking too much or swelling to the point of bursting.
(Creatine is another osmolyte that’s popular among us fitness folk.)
Why Do People Supplement with Betaine?
There are three main reasons people supplement with betaine:
>>To improve heart health.
>>To improve digestion.
>>To increase exercise performance and gain muscle and strength faster.
As you’ll soon see, betaine’s cardiovascular and digestive benefits are well established and understood, but its effects on physical performance and muscle growth are less so.
Unlike many of the supplements on the market, studies show that betaine can be a valuable addition to your regimen.
Research indicates that supplementing with betaine can…
>>Reduce the risk of cardiovascular disease.
>>Improve liver function and digestion
>>Improve muscle performance and body composition.
Let’s take a closer look at how betaine does these things.
Betaine reduces the risk of heart disease.
Betaine decreases levels of the amino acid homocysteine circulating in the blood.
It accomplishes this by “donating” one of its methyl groups to homocysteine molecules, which converts them into the harmless substance methionine.
This can reduce the risk of heart disease and stroke because too much homocysteine in the blood causes plaque to form in the arteries, making them hard and clogged.
Betaine supports liver function and detoxification
Obesity, alcohol abuse, and diabetes cause fatty acids to build up in the liver.
Some fat in the liver is normal, but if there’s too much, it can harm your health in various ways. This is known as Fatty Liver Disease.
Well, research shows that betaine helps the liver break down fatty acids, which means it helps prevent fatty acid deposits from accumulating in the liver. It can even help people recover from liver damage.
Betaine can help aid in digestion
Your stomach must be sufficiently acidic for food to digest properly.
If acid levels are too low, your body won’t be able to completely break down the food you eat and absorb its nutrients. This makes it easier to develop nutritional deficiencies and increases the risk of various diseases and dysfunctions.
The acid that does most of the work here is hydrochloric acid (HCl). If you don’t have enough HCl in your stomach, your digestion is going to suffer.
That’s why the form of betaine that’s attached to hydrochloric acid (betaine HCl) is often used to help raise acid levels in the stomach and relieve many gastrointestinal issues.
Betaine can improve physical performance and body composition.
Research shows that betaine can increase muscle power and endurance and accelerate muscle growth and fat loss.
That’s why it’s finding its way into more and more workout supplements.
It’s worth noting, though, that the body composition benefits weren’t seen in this study.
We don’t quite know why, yet (scientists are still looking for answers), so all we can really say at this point is while betaine will likely improve your workout performance, it may or may not help you build muscle and lose fat faster.
What Is the Clinically Effective Dose of Betaine?
The clinically effective dose of a substance is the amount that produces the desired response or effect.
For betaine, the effective dose depends on why you’re taking it.
Here’s what we know so far:
>>To reduce homocysteine levels and promote good liver function, the lowest effective dose is 500 mg daily.
>>For those with liver damage or disease, 1000 to 2000mg taken three times daily is required.
>>To improve digestion, betaine HCl can be taken in doses ranging from 650 to 2000 mg per day.
>>To boost exercise performance and muscle gain and fast loss, 1000 to 6000 mg per day was used in the studies that reported positive results.
What Type of Results Should I Expect From Taking Betaine?
As with all natural supplements, don’t pin unrealistically high expectations on betaine.
Remember that supplements don’t build great physiques–dedication to proper training and nutrition does.
That said, here’s what you can expect from betaine supplementation:
>>Slight increase in resistance training performance.
>>Possible slight increase in muscle gain and fat loss.
>>Lower homocysteine levels and thus lower risk of heart disease
>>Better liver function
>>Improved digestion
If that doesn’t sound all that sexy to you, I understand. I’m just calling it like it is.
That said, it doesn’t mean you shouldn’t supplement with betaine. It just means you shouldn’t supplement only with betaine if you really want to move the needle.
The same can be said about most natural supplements.
By themselves, individually, they are underwhelming. Take the right ones together, though, and the cumulative effects can become noticeable.
For example, while betaine may only improve your weightlifting performance by, let’s say, 3 to 5%, if you combine it with several other ingredients with similar effects, you’re now looking at a 15 to 20% boost in your workouts.
And that’s enough to matter if you also consistently train hard and eat right.
The same goes for fat loss supplements.
While supplements like caffeine, synephrine, and yohimbine are all proven “fat burners,” they’re most effective when combined.
Does Betaine Have Any Side Effects?
In healthy people, side effects are rare with betaine supplementation.
Some people can experience diarrhea or nausea, but this isn’t common.
When dosing gets up into the several grams per day, the breath and sweat can take on a fishy odor. If that happens to you, supplement with about 200 mg of riboflavin (B2) per day and it should go away.
I should also note that if you’re taking medications for liver or heart disease, or are at high risk of heart disease, it’s a good idea to consult a physician prior to starting betaine supplementation.
-
1 пользователь сказал cпасибо Д.С. за это полезное сообщение::
-
-
2 пользователей сказали cпасибо Д.С. за это полезное сообщение:
alabaychic (24.06.2017), Carceri (01.07.2017)
Ваши права
- Вы не можете создавать новые темы
- Вы не можете отвечать в темах
- Вы не можете прикреплять вложения
- Вы не можете редактировать свои сообщения
-
Правила форума
Социальные закладки