Страница 174 из 185 ПерваяПервая ... 74124164170171172173174175176177178184 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1,731 по 1,740 из 1841

Тема: Summa Technologiae

  1. #1731
    Аватар для Д.С.
    Регистрация
    24.09.2014
    Сообщений
    3,165
    Поблагодарил(а)
    16,700
    Поблагодарили 12,127 раз(а)
    Вес репутации
    134
    Цитата Сообщение от Spit-it_Out Посмотреть сообщение
    Вызывают подозрения:-)
    Судя по публикациям - есть оптимальная зона значений концентрации дейтерия. Почему-то дальнейшее снижение ниже 100-110 не происходит.
    Конечно, можно учесть как раз факт о существовании метаболической воды, которая синтезируется в процессе окисления еды. Но эта величина существенно ниже 1-1,5 литров.
    Значит есть оптимальная зона и организм, при создании ему условий - эту зону выбирает. И это коррелирует с концепцией гормезиса в биологических системах.
    И в реальности оптимизация работы организма, когда он попадает в такую зону - она очень даже реалистична.

    Посчитал в экселе.
    Предыдущее рассуждение неверное.

    Учет баланса воды 60ppm и 150ppm, литр и полтора соответственно (сумма выпиваемой воды была 2,5 литра), дает среднее значение 114 (а если добавить 200 г метаболической воды с уровнем 150ppm, то среднее 117).
    Что и показано в исследовании.

  2. 1 пользователь сказал cпасибо Д.С. за это полезное сообщение::

    Spit-it_Out (14.12.2017)

  3. #1732
    Аватар для Д.С.
    Регистрация
    24.09.2014
    Сообщений
    3,165
    Поблагодарил(а)
    16,700
    Поблагодарили 12,127 раз(а)
    Вес репутации
    134
    Приложение 1. Способы получения легкой воды .
    Основой успеха применения любого способа является опыт и внимательность . Напомню , что для получения легкой воды требуется равномерно охлаждать питьевую воду , определить время , когда в объеме воды образуется 3/4 или 4/5 объема рыхлой массы льда и в это время отфильтровать легкую воду .

    Способ 1. Наливаем питьевую воду в две 5- ти литровые пластиковые бутылки , закрываем их плотно " родными " крышками и лёжа , укладываем в морозильную камеру бытового холодильника . Для того , чтобы не образовывался монолитный лед , предварительно необходимо подложить под бутылки пластиковую пластину толщиной 1-3 мм . В комплекте с холодильником обычно есть такие поддоны . Устанавливаем регулятор охлаждения на минимальную температуру , обычно это -20 С 0 . Через 2.5 часа необходимо перемешать содержимое бутылок вращательным движением для выравнивания температуры по объему . В зависимости от начальной температуры воды , через 3-4 часа начинают возникать кристаллы льда тяжелой воды . Необходимо уловить момент , когда после перемешивания воды , в верхнюю часть части бутылки всплывает и скапливается рыхлая масса из прозрачных игольчатых кристаллов льда , и высота её должна составлять не менее 15-20 см или 4/5 высоты бутылки . Внимательно присмотритесь , есть ли в воде , под массой льдинок , мелкие иголочки льда длиной 1-2 мм , которые видны как искорки на свету . Необходимо , чтобы они подросли и укрупнились , обычно минут за 5-15. Далее необходимо быстро процедить воду через холодное капроновое сито с ячейками менее 1 мм и выбросить образовавшийся лед тяжелой воды или собирать его в отдельную емкость . Удобно иметь одну пустую 5 литровую ёмкость , в которую вставляется воронка с ситом . Воронка желательна с каналом для выхода воздуха , и в неё устанавливается капроновое сито . Можно применять и металлическое сито , но его необходимо держать в морозилке вместе с водой . Если все сделано правильно и удачно , лед не образует куски , а объем процеженной воды уменьшается на 60-80 г . от первоначальных 5 литров .

    Способ 2. Устанавливаем в морозильной камере 0 0 С и также , на пластиковую пластину , укладываем 2 пластиковые 5 литровые бутылки с водой на ночь , (7- 8 часов ). Например , в 12 ночи укладываем , и ложимся спать , а утром , в 7 часов встаем и идём к холодильнику . 60 Перемешиваем воду и устанавливаем в морозильной камере -20 0 С . Через 5-30 минут образуется масса кристаллов льда тяжелой воды , высотой 4/5 бутылки . Также обращаем внимание , чтобы под массой льда не было искорок . Процеживаем воду через сито , а лед выбрасываем или собираем в отдельной емкости . Применение тяжелой воды для лечения описывалось ранее .

    Способ 3. Выставляем 5 литровые емкости с питьевой водой на мороз , на улицу . В зависимости от окружающей температуры кристаллизация льда тяжелой воды может произойти даже на 20 минуте ( Т = - 40 С 0 ). Удобно подмораживать сразу штук 5 бутылок , и чем больше их количество , тем производительность выше . Удобно одну емкость дома оставить пустой . Увеличивать количество бутылок лучше после приобретения навыка , так как если забудете о том , что бутылки стоят на морозе , придется растапливать получившиеся бруски льда . Необходимо примерно на середине предполагаемого времени подморозки перемешать воду , а затем после получения рыхлой массы кристаллов льда высотой 20 см , процедить их и выбросить . Для растапливания льда , емкость , в которой остались кристаллы тяжелой воды , ополаскивается водой из под крана и содержимое выливается в канализацию . Далее , в эту бутыль наливаем легкую воду из следующей бутыли , в которой образовалась масса кристаллов льда и т . д . по очереди . Выбрасывая 50-100 г . льда из общего объема 5 л . удаляем от 1 до 2 % воды . Превышение значения 0.27% объясняется образованием некоторого количества льда легкой воды и смачиванием кристаллов льда легкой водой .

    http://docplayer.ru/56410046-M-m-mur...-izotopov.html

  4. 3 пользователей сказали cпасибо Д.С. за это полезное сообщение:

    alabaychic (14.12.2017), NAFL (09.01.2018), Spit-it_Out (14.12.2017)

  5. #1733
    Аватар для Spit-it_Out
    Регистрация
    05.11.2014
    Адрес
    Сибирь
    Сообщений
    11,611
    Поблагодарил(а)
    30,629
    Поблагодарили 21,500 раз(а)
    Вес репутации
    236
    я так понимаю что для определения количества тяжёлой воды нужно сложное оборудование, что то типа хроматографа? В домашних условиях этого сделать невозможно?
    Сюрпрайз, сюрпрайз мазафака! Король вернулся.!. ©Конор МакГрегор


    Хомяк, я слежу за тобой!

  6. #1734
    Аватар для Д.С.
    Регистрация
    24.09.2014
    Сообщений
    3,165
    Поблагодарил(а)
    16,700
    Поблагодарили 12,127 раз(а)
    Вес репутации
    134
    Цитата Сообщение от Spit-it_Out Посмотреть сообщение
    я так понимаю что для определения количества тяжёлой воды нужно сложное оборудование, что то типа хроматографа? В домашних условиях этого сделать невозможно?
    Как понимаю, используют ядерный магнитный резонанс

  7. 2 пользователей сказали cпасибо Д.С. за это полезное сообщение:

    Spit-it_Out (14.12.2017), vladimirfo (14.12.2017)

  8. #1735
    Аватар для Spit-it_Out
    Регистрация
    05.11.2014
    Адрес
    Сибирь
    Сообщений
    11,611
    Поблагодарил(а)
    30,629
    Поблагодарили 21,500 раз(а)
    Вес репутации
    236
    Цитата Сообщение от Д.С. Посмотреть сообщение
    Как понимаю, используют ядерный магнитный резонанс
    То есть теоритически можно дома при помощи микроволновки анализировать
    Сюрпрайз, сюрпрайз мазафака! Король вернулся.!. ©Конор МакГрегор


    Хомяк, я слежу за тобой!

  9. #1736
    Аватар для vladimirfo
    Регистрация
    03.10.2014
    Адрес
    Москва
    Сообщений
    2,311
    Поблагодарил(а)
    2,584
    Поблагодарили 7,490 раз(а)
    Вес репутации
    87
    Купил бутылку за 200 и контрольную за 20.
    Сделал 2 МРТ за 4-5 тысяч))

    МРТ, кстати, основано на идеях Линга, именно самой несложной его части, о воде.

    https://bmcsystbiol.biomedcentral.co...918-015-0213-8
    Все куда глубже АТФ-синтазы.
    Изотопы влияют на углеродный обмен в целом.

    P.S. я дебил
    торопился и перепутал время в русском языке

    Купить и сделать МРТ.
    Я этого делать не собираюсь.

  10. 4 пользователей сказали cпасибо vladimirfo за это полезное сообщение:

    alabaychic (16.12.2017), NAFL (09.01.2018), Spit-it_Out (14.12.2017), Д.С. (14.12.2017)

  11. #1737
    Аватар для Д.С.
    Регистрация
    24.09.2014
    Сообщений
    3,165
    Поблагодарил(а)
    16,700
    Поблагодарили 12,127 раз(а)
    Вес репутации
    134

  12. 3 пользователей сказали cпасибо Д.С. за это полезное сообщение:

    alabaychic (16.12.2017), Spit-it_Out (18.12.2017), vladimirfo (15.12.2017)

  13. #1738
    Аватар для Д.С.
    Регистрация
    24.09.2014
    Сообщений
    3,165
    Поблагодарил(а)
    16,700
    Поблагодарили 12,127 раз(а)
    Вес репутации
    134

  14. #1739
    Аватар для Д.С.
    Регистрация
    24.09.2014
    Сообщений
    3,165
    Поблагодарил(а)
    16,700
    Поблагодарили 12,127 раз(а)
    Вес репутации
    134
    Отличная статья про витамин К. Разбор особенностей МК-4 и МК-7. Sis / trans изоформы. И т.д.
    Какие баночки лучше, в каких продуктах он есть, и его содержание в них.

    How to choose the right Vitamin K2 supplement.
    Скрытый текст:
    (…and why I stopped taking the most popular K2 supplement and formulated our own)

    We posted a couple of blogs about Vitamin K2 a few years ago.
    A lot’s happened with Vitamin K2 since then. This is an update.
    In that blog, we struggled to find a good product to recommend. That got me thinking about what an ideal Vitamin K2 product should look like.
    I spent a year gathering and reading all the research. And another year finding the right ingredients to make a product based on that research.
    Summary:

    1. You need BOTH MK-4 and MK-7 forms of Vitamin K2. MK-4 may be more important.
    2. The shape of the K2 molecule makes a difference (CIS form or TRANS form)
    3. It’s not critical to have Vitamin K1 in K2 formulas

    You need both MK-4 and MK-7 (particularly MK-4)

    These are very different molecules with different structures and different functions.


    Based on all of the above, you could make a compelling argument that MK-4 is much more important than MK-7.
    Our understanding of these various forms of K2 is still in its infancy. The longer K2 molecules like MK-8 thru MK-14 may also be essential in trace levels. Some of them have been associated with heart health, but once again, we simply don’t know enough to say what each of these molecules do.
    It may take another generation of research for us to accept that K2 is really K Complex. Like B Complex.
    Watch out for self-serving anti-MK-4 marketing messages

    Marketers and manufacturers of MK-7 say it’s better than MK-4.
    (Of course, they do!)
    Plasma half-life. They keep repeating the fact that MK-7 has a much longer plasma half-life than MK-4. This is true – but it’s a self-serving argument. MK-4 is rapidly soaked up by many organs and tissues, so it will be quickly removed from the blood.
    Think about it this way: throw a fistful of $100 bills into the air at a packed football game. You won’t see any bills on the stadium floor after a few seconds. Does that mean no one has money?
    A short plasma half-life his does NOT make MK-4 useless, redundant or any less beneficial to your health. The plasma half life does not make a molecule more or less effective in the body. MK-4 is stored in the brain, pancreas, salivary glands, and arteries. This stored MK-4 cannot be measured and has specific biological activities in these tissues (beside Gla-protein formation.) This stored tissue pool of MK-4 may be present much longer.
    There are no studies that compare the effects of MK-4 to MK-7.
    Synthetic vs Natural. You will hear that MK-4 is synthetic and that MK-7 is not. Neither MK-4 nor MK-7, in my opinion, is natural.
    They are both ‘made from natural sources‘ like leaves, petals, and legumes. But both nutrients undergo lots of fermentation, purification, extraction, and precipitation that it’s really not right to call either of these ingredients ‘Natural.’ If you want natural, eat Natto or fatty goose liver.
    Importance of MK-4 during pregnancy and in prenatal vitamins

    Given what I stated about the need for MK-4 during pregnancy, you’d think that all prenatal vitamins would have MK-4.
    They don’t.
    Some prenatals have MK-7, which only benefits the mother. Ideally, they all should have MK-4. In a perfect world, you should all be getting K2 from real food.
    (Oh, please, please read this book: Vitamin K2 and the Calcium Paradox by Dr. Kate Rhéaume-Bleue. If not for you, certainly for your kids.)
    I don’t know a single prenatal vitamin that contains MK-4. I don’t know a single OB/GYN who suggests K2-rich foods (let alone MK-4) to their patients. I find this disturbing since weeks 5-12 of pregnancy are critical for the baby’s teeth development. Both sets of teeth, your ‘baby teeth’ and adult teeth are formed in utero during weeks 5 – 12. Proper bone, jaw, skull, dental development is impossible without adequate MK-4.
    Pregnant women may be able to partially convert relatively abundant K1 to MK-4. This may be an evolutionary advantage in women of reproductive age, much like their ability to convert ALA Omega-3 to EPA Omega-3 better than the rest of us. But gut dysbiosis and statin use stop this from happening. And virtually everyone these days has gut dysbiosis.
    As far as we know, there is little or no role for MK-7 in fetal development. The human body is ultra-efficient. There is very little duplication of function. It is naive to think that all we need is MK-7. The evidence that MK-4 and MK-7 do different things, and that BOTH are essential is very compelling.
    Not all MKs found as supplements

    We may still not be off the hook by taking an MK4 + MK-7 supplement. The other MK forms are not available in supplement form and can only come from fermented foods and fats of animals that have recently grazed on rapidly growing green grass.
    Why ‘recently‘, ‘rapidly growing‘, and ‘green grass‘? Because they contain the most chlorophyll. Chlorophyll in green grass is processed by probiotic bacteria in the ruminating guts of grazing animals into MK forms.
    So cows eating dead hay may not produce K2 rich dairy products. We won’t bother talking about cows fed corn and soy.
    The shape of the MK-7 molecule makes a difference

    This is a somewhat new realization. No one is talking about it because it is inconvenient.
    You may have heard that there is a difference in absorption or biological effect between CoQ10 (Ubiquinone vs Ubiquinol) or Omega-3 (ethyl ester vs triglyceride vs phospholipid) forms. There is truth behind these notions.
    The situation with Vitamin K2 is somewhat similar.
    There are two forms (isomers) of MK-7. Cis MK-7 and Trans MK-7.
    MK-7 is always found in the trans form in nature and in foods. Cis form of MK-7 is not found in nature and may not provide the same benefit.
    If you look at the structure, it becomes clear why.
    Vitamin K2 MK-7 in nature and in food is always in the trans form. The cis form of MK-7 is L-shaped as opposed to the straight shape of trans MK-7. The unique shape of these molecules dictates what they do in the body. Like a lock and key, Vitamin K2 and their receptors work when the body is provided with trans MK-7.If you get your K2 from foods, then great – this does not apply to you. But if you get it from supplements, listen up.
    Most MK-7 found in supplements are a blend of Cis and Trans.
    Example: if a label says 100 mcg (microgram) of MK-7, you’d expect most of it to be absorbed or bioavailable. Not so. In most cases, it is impossible to tell how much of the 100 mcg is in the biologically active and beneficial trans form. Most of it is probably in the trans form. But K2 supplements analyzed at the University of Oslo suggests that some products contain only about 15% of MK-7 in the trans form.
    So this hypothetical product may be providing you just 15 mcg of trans MK-7 and 85 mcg cis MK-7, instead of the 100 mcg of usable K2 as claimed by the label.
    This is a bit of a bummer. Because most of the manufacturers of K2 products don’t even bother to check how much cis and trans is present in their product. It has simply not dawned on the industry’s collective conscience. (But it may…if you ask them to test and share the results.)
    MK-7 molecular structure of various sources per unpublished data from University of Oslo/KappaBio:
    MK-7 ORIGIN % MK-7 as TRANS
    Norway 98%
    Japan 95%
    Europe 89%
    India 71%
    China 15-30%
    Are Natto-based K2 products all-trans?

    Products that claim to be all trans because they are made from Natto, are, well, hoping it is all trans.
    Natto-based K2 supplements on the market have very little to do with the dish Natto. They use a similar (or the same) bacteria for fermentation, but every thing else is different. Instead of soybeans, they start with soy protein concentrates. The soy protein fermentation process includes complicated manufacturing steps and the use of solvents. During this process, small deviations can influence the molecule structure and…voila! Cis MK-7.
    There is one lab here in California and another in Norway that can test for the presence of cis MK-7. When I asked them about it, they said there isn’t any demand for this test. (For chemistry geeks: use HPLC/UV reverse-phase C30 column at 270 nm to sort out stereoisomers.)
    Why I stopped taking the most popular K2 supplement and formulated our own

    For several years, I took and recommended Life Extension’s Super K formula. It has both MK-4 + MK-7 and the price is right. Not surprisingly, it was and still is the most popular K2 supplement in America.
    But then I sent Life Extension Super K formula to the lab in Norway can measure both cis and trans isomers of MK-7.
    I was not pleased with the result.
    Only about a quarter of the MK-7 was in the preferred trans form. The label says 200 mcg of MK-7. Only 54.8 mcg of that is trans MK-7. That meant I’d have to take four pills to get 200 mcg of MK-7 and that would give me way too much K1.
    What if the lab in Norway was wrong?
    Just to be sure, I sent another Life Extension K2 bottle to Eurofins Lab here in California. The result was almost identical – this time, they found 53.5 mcg of trans MK-7 per pill, about a quarter of what is declared on the label.
    So I stopped taking the Life Extension K2 and switched to Nutrigold K2. I trust Nutrigold but I tested their product too for cis/trans ratio and they, as promised, were selling all-trans MK-7. But their product is missing critical MK-4.
    It became clear that I’d have to formula a K2 product from scratch. One that had an effective level of both MK-4 and trans MK-7. But with no added K1.
    Life Extension Super K2 MK-7 Isomer Analysis

    Lab Eurofins Synthetica
    Total MK-7 (mcg) 271.9 211
    Cis-MK-7 218.5 156
    Trans-MK-7 53.5 54.8
    % of MK-7 as Trans 19.6% 26%
    Independent test of Life Extension Super K2 shows that MK-7 is mostly in the cis form. Cis MK-7 is not the preferred form for bioavailability and absorption.Just to rule out coincidence, we sent another bottle of Life Extension Super K2 to a different lab. They also found mostly cis MK-7 with very little trans MK-7It’s not critical to have Vitamin K1 in K2 formulas

    Vitamin K1 has been repeatedly shown to offer no benefit to your heart.
    Vitamin K2, on the other hand, has been repeatedly shown to improve heart health.
    Vitamin K1 is essential for proper blood coagulation. K1 has little or no role in proper calcium deposition.
    Most adults are not K1 deficient. Even consuming very small amounts of green leafy vegetables or vegetable oils can provide you with ample K1. It’s even found in fast food and soybean oil.
    Better yet, your body can recycle K1. You rarely, if ever, become deficient. So no need to supplement. If you supplement with K1, serum levels reach a plateau at 200 mcg. Doses of 1000 mcg per day may even contribute to periodontal disease.
    Vitamin K1 and K2 negate the effect of drugs like Coumadin or Warfarin. Actually the truth is the reverse. These anticoagulant drugs stop K1 recycling and so keep the blood very thin. Taking these drugs keep you in an artificially K1 and K2 deficient state. So if you’re taking these drugs, supplementing with K1 or K2 makes the drug ineffective.
    Anticoagulant drugs also take out some K2. There is evidence that people on anticoagulant drugs quickly develop arterial calcium deposits.
    As if that wasn’t enough, cholesterol-lowering statin drugs also keep you in an artificially K2 deficient state.
    Regardless, if your doctor deems it important for you to be on these drugs, adding K1 (or K2) to the mix warrants a discussion with your doctor.
    I regularly talk about the need to avoid vegetable seed oils and processed foods. Here is another reason: soybean and canola oils contain K1. When these oils are hydrogenated for use in processed foods, K1 gets converted to DHP (dihydrophylloquinone), a substance of questionable impact. Yet another reason to go back to traditional fats like grass-fed butter.
    All said, having K1 in your K2 supplement is not critical because it increases risk a little without adding much in the way of benefits.
    Ideal dosage

    MK-7 has never been consumed in high doses in human history, unless you lived in eastern Japan and eat Natto. Japanese consume 230 mcg of MK-7 per day due to Natto consumption. No other culture consumes that much MK-7. So a dose of 100 mcg seems more than adequate. It is after all, the fourth most abundant/important K2 in the body.
    We consumed MK-4 regularly when we were hunter gatherers or even a century ago when we were not disgusted by the concept of eating animal organs. Such a traditional diet would not have given you much more than 500 to 1000 mcg MK-4 per day.
    Some Japanese studies have used 45,000 mcg (45 mg) daily dosage without major side effects. 45,000 mcg per day is an extreme dose without basis in human diet. 45,000 mcg is about 50X what you might be able to get from eating K2-rich foods. Anything higher than 1000 mcg per day is well outside your body’s operating parameters. Supplements based on these Japanese pharmaceutical protocols should be taken with caution.
    16,000 postmenopausal Dutch women averaged 29 mcg of K2 per day. Americans probably get far less than that.
    Products worth considering

    Thorne Vitamin K2 Liquid (MK-4). This may be a bit pricey upfront, but it is a liquid MK-4 and each drop contains 1000 mcg of MK-4. One bottle may last you a year. Their dosage is based on Japanese osteoporosis studies and is extreme. I think a drop or two drop a day is about all you’d ever need. This is what I gave my kids when they were too young to swallow pills or eat solid foods.
    If you want a standalone MK-7 (not sure why you would), there are plenty of options online – Nutrigold and Doctors Best are trustworthy – I’ve tested them both and they are both in the all-trans form. Between the two, I’d go with Nutrigold because they have higher-than-promised amounts.
    InnovixLabs Full Spectrum Vitamin K2 contains both MK-4 and MK-7 forms of Vitamin K2. Available on Amazon.Based on the research and testing I’ve done, we formulated InnovixLabs Full Spectrum Vitamin K2with 500 mcg of MK-4 and 100 mcg of MK-7. Both forms in one pill. The size/shape of the pill was described as ‘adorable’ by my wife.
    I prefer to get my nutrients from foods and not supplements, leaning on supplement when I’m traveling, busy, or sick.
    If you want to get your K2 from foods, the most palatable options are grass-fed butter, European hard cheeses, and poultry. Natto is for the brave – it has been described as a sticky, stretchy blend between gummy bears and snot. Fatty goose liver (Foie gras) is banned where I live!
    It doesn’t help that Americans, fearing cholesterol, have cut down on red meat, eggs, and butter by about 20% in the last few decades. Specifically, we eat 40% less K2-rich animal fats and a 177% more vegetable oils that are K2-free. This misguided diet shift may have actually worsened the state of all our arteries and our bones.
    Note that the food options below are mostly MK-4, as that’s what’s in most foods:
    Food mcg K2 per 100 g Form of K2
    Natto 1103 MK-7
    Goose liver 369 MK-4
    European hard cheeses 76 MK-4 and MK-9
    Pastured egg yolk 32 MK-4
    Regular egg yolk 15 MK-4
    Grass-fed butter 15 MK-4
    Chicken liver 14 MK-4
    Skim milk 0 n/a
    Bottom-line:

    1. Look for products that contain both MK-4 and MK-7.
    2. Find out if the K2 is in the trans form.
    3. All other factors are secondary to the two above.





  15. 2 пользователей сказали cпасибо Д.С. за это полезное сообщение:

    NAFL (09.01.2018), vladimirfo (04.01.2018)

  16. #1740
    Moderator Аватар для alabaychic
    Регистрация
    18.04.2010
    Сообщений
    11,197
    Поблагодарил(а)
    24,057
    Поблагодарили 34,302 раз(а)
    Вес репутации
    10
    Цитата Сообщение от Д.С. Посмотреть сообщение
    Способы получения легкой воды .
    Предлагаю провести несложный эксперимент. Взять бутылку минералки типа Боржоми-Кардамон-Ессентуки и поставить её в холод.
    Когда внутри часть воды замёрзнет, попробовать на вкус оставшееся. Вылить, дать остальному оттаять и снова попробовать на вкус.
    Так мы легко убедимся что позже замерзает не некая "лёгкая" вода, а солёная, содержащая примеси.
    Почему то думается что предложенный способ не совсем корректен.
    Возможно, в нём надо использовать дистилят. Потому как иначе мы будем выкидывать кристаллы чистой, а не некой "тяжёлой" воды и оставлять для потребления соляной раствор.
    Последний раз редактировалось alabaychic; 06.01.2018 в 14:13.
    Главное желание ! Для всего остального есть спортивная фармакология.

  17. 2 пользователей сказали cпасибо alabaychic за это полезное сообщение:

    NAFL (09.01.2018), Д.С. (06.01.2018)

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права

  • Вы не можете создавать новые темы
  • Вы не можете отвечать в темах
  • Вы не можете прикреплять вложения
  • Вы не можете редактировать свои сообщения
  •